Ronze
Ronze
Vinarija Raj predstavlja RAJ RONZE, vino sačinjeno od sorte Game (Gamay) i skladne kupaže odabranih crvenih sorti grožđa. Vino je kristalno bistro, roze boje, sortnog voćnog mirisa, glatke strukture, dobre postojanosti arome. Preporuka serviranja na temperaturi od 10°C do 12°C.
Game
Game
Sa preko 260 sunčanih dana u godini, Game (Gamay) iz vinograda RAJ ovoj specifičnoj Sorti vraća stari ukus i duh vremena u kojem je negovana autentična i bogata kultura vina. Vino je tamne rubin boje, sortnog mirisa i voćnog karaktera. Ukus karakterišu punoća, alkoholna snaga i uravnotežene kiseline koje ističu voćnost, a uz umerenu oporost.Vino dobre postojane arome, RAJ GAME je najbolje servirati na temperaturama od 16 do 18˚C. Game je crveno vino niskog nivoa tanina i visoke kiselosti, i kao takvo idealno je za kombinovanje sa pilećim ili ribljim paprikašem, kuvanim mesom, podvarkom ili snažnijim prevrelim sirevima.
zenit - vinarija raj
Zenit
Vinarija Raj predstavlja RAJ ZENIT, belo vino sačinjeno od sorte Semijon, grožđa poreklom iz Francuske. Možemo se pohvaliti da smo jedni od malobrojnih vinara u Srbiji koji može ponuditi uživanje u ovoj sorti vina. Vino je kristalno bistro, svetle žuto-zelene boje, sortnog mirisa, prijatno i pitko. Odležavalo je u inoks buradima do samog punjenja.RAJ ZENIT je najbolje servirati na temperaturama od 10 do 12℃. Preporučuje se za kombinovanjesa jelima od ribe i piletine.
Sova
Sova
RAJ SOVA vam pruža prefinjeni ugođaj sorte Sauvignon Blanc. Vino je svetle slamasto-žute boje, kristalno bistro i diskretno sortnog mirisa ali vrlo složenog karaktera. U njemu se mogu spoznati voćni mirisi breskve i dunje, prožeti finim tonovima akacije. Ukus je pun, snažan i živahan, protkan blagim, vibrantnim kiselinama. Uravnoteženost ukusa i izražena postojanost arome ovom vinu pružaju dugovečnost. Preporuka je servirati na temperaturi od 12 C.RAJ SOVA odlično će se uklopiti sa kozijim sirevima, jelima na bazi jaja, ribom, sušijem, plodovima mora, kao i sirovim ili pohovanim povrćem.
Crna-tamjanika
Crna Tamjanika
Crna Tamjanika je drevna sorta grožđa, retka u svetu a karakteristična za područje Istočne Srbije. Na ovim prostorima, gajena je još od sredine XIV veka. Vino je zatvoreno crvene boje, intenzivnog muskantnog mirisa, punog i uravnoteženog ukusa sa odličnom postojanošću arome. Odležavala je 4 meseca u hrastovim buradima.RAJ CRNU TAMJANIKU je najbolje servirati na temperaturama od 16 do 18℃. Preporučuje se za kombinovanje sa jelima od teletine, ćuretine i piletine.
Plot
Plot
Vinarija RAJ sa ponosom predstavlja svoju kupažu u kojoj se susreću sorte Cabernet Sauvignon i Merlot. U susretu autentične kulture vina i moderne tehnologije, nastalo je vino zatvoreno crvene boje, složenog mirisa u kome se prepoznaju višnja i kupina prožeti diskretnim tonovima plemenite hrastovine. Ukus je pun, snažan i harmoničan, uravnotežene taninske strukture i dobre postojanosti arome.RAJ PLOT je najbolje servirati na temperaturama od 16 do 18 C. PLOT se preporučuje za kombinovanje sa crvenim mesom (biftek, ramstek), divljači, teletinom ispod sača kao i intenzivnim plavim sirevima i tvrdim, slanim kačkavaljima.